Magyar Napló

“HangHordozók” – megjelent a pályázati kiírás énekmondók, igricek, bárdok, trubadúrok, regösök, szólisták és zenekarok részére kortárs versek megzenésítésére

A “HangHordozók” a maga műfajában az elmúlt évtizedek legnagyobb – egyben hiánypótló – versenye. Kétszeresen is hiánypótló, hiszen a kortárs költészet nagyobb fokú megismertetése és népszerűsítése érdekében is nagy igény van a ma élő szerzők verseinek megzenésítésére, másrészt a pályázat összdíjazása, és a megszólított pályázók köre (Kárpát-medence) is a megszokottnál szélesebb. A program során a megzenésített verseket előadó énekmondók, igricek, bárdok, trubadúrok, regösök, szólisták és zenekarok versenyeznek.

A résztvevők a versenyen az “Az év versei” kötetből (2010–2015) válogathatnak műveket. Az újdonság tehát az, hogy nem klasszikusok, hanem kortársak szerepelnek a repertoárban. Minden fellépő maximum három megénekelt verssel pályázhat, amelyet hanganyagban küld be. A legjobb pályázókat a zsűri élőben is meghallgatja a 2016. április 3-án megrendezendő döntőben, közönség előtt.

A zsűri tagjai: Harcsa Veronika (énekesnő), Csík János (Csík zenekar), Dinnyés József (daltulajdonos), Stifner Gábor (rádiós szerkesztő), Farkas Tibor (Igricek zenekar)

A verseny meghirdetése: 2016. február 1.
Beadási határidő: 2016. március 1. (kedd) éjfélig
Döntő: 2016. április 3.

Nyeremények: szponzori felajánlások és pénznyeremény összesen 450.000.- Ft. (I. díj 200 ezer, II. díj 150 ezer, III. díj 100 ezer forint). A pályázatokat 2016. február 1.-től MP3 (128 kbps) vagy AVI formátumban várjuk a hanghordozokpalyazat@gmail.com email címen.

Partnerünk a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA)

A jelentkezési lap letölthető ITT

palyazat_hanghordozok_logos

 

publikálta:
479 publikáció

KAPCSOLÓDÓ TARTALMAK

Vissza az oldal tetejére