Magyar Napló

Megjelent Illyés Gyula: Magyarok című naplójegyzeteket, cikkeket, esszéket tartalmazó kötete

magyarok-illyes-gyula„Évekig oldoztam-kötöztem az anyagot, anélkül, hogy magam is láttam volna, mi végre; így írtam készület nélkül, szinte öntudatlanul életemnek – most látom – legnagyobb vállalkozású könyvét. Minden szakasz azt feszegeti vagy arról szól, hogy mit jelent magyarnak lenni. Magyaroknak szól, egymás között, néha kíméletlenül. E lapokon nem egy elfogult nemzetieskedő vall. Épp ezért eleve vissza kell utasítania, hogy más országok el – fogult nemzetieskedői a kulcslyukon, tehát összefüggéstelenül kihallgatott vallomásokat népe befeketítésére használják fel.”

lllyés Gyula műve először 1938-ban jelent meg, majd több kiadást is megért, azonban a közelmúltban mintha feledésbe merült volna. A könyvet most eredeti szöveggel, Babus Antal utószavával, új kiadásban veheti kézbe az olvasó.

A kötet megvásárolható a Magyar Napló Könyvesboltban (1085 Bp., József Krt. 70. Nyitva: H-P: 10-18 óra) 20% kedvezménnyel, vagy megrendelhetők a www.magyarnaplo.hu/shop  oldalon, ahol az ár tartalmazza a postázás költségeit.

publikálta:
436 publikáció

KAPCSOLÓDÓ TARTALMAK

Vissza az oldal tetejére