Magyar Napló

VersAdvent – átadták “Az év legsikeresebb szerzője”-díjakat

Átadták „Az év legsikeresebb szerzője 2016” díjakat a Magyar Napló Könyvesboltban, a Versadvent című évzáró rendezvény keretében 2016. december 8-án. Az elismerést három kiadó – Magyar Napló, Széphalom Könyvműhely és Orpheusz – legnagyobb példányszámban eladott könyveinek szerzői vehették át.

Oláh János, a Magyar Napló júliusban elhunyt egykori vezetőjének kezdeményezésére tavaly díjat alapított a három szépirodalmi kiadó, amellyel a legmagasabb eladott példányszámmal büszkélkedő, valamint a műveik megismertetésében bemutatókkal, felolvasókörutakkal aktív szerepet vállaló szerzőiket ismerik el. A tavalyi évben Jókai Anna, Ughy Szabina és Szakály Sándor részesült az elismerésben.

A Magyar Napló Kiadó díjazottja idén Reisinger Attila lett, A Lajta menti forradalom című, két kisregényt tartalmazó kötetével, amely az 1956-os mosonmagyaróvári sortűzről szól. Az Orpheusz Kiadónál rendhagyó módon holtverseny alakult ki, két alkotót ismertek el: Farkas Wellmann Endre költőt, A római disznó című verseskötetért, és Szakolczay Lajos irodalomtörténészt, irodalom- és művészetkritikust, szerkesztőt, a Szakolczay levelesládája című könyvéért. A Széphalom Könyvműhely díjazottja Kende Katalin lett, a Várkonyi Nándor élete képekben című művével.

Az esten Zsiga Kristóf, a Magyar Napló Kiadó, valamint Mezey Katalin, a Széphalom Könyvműhely vezetője, illetve Szentmártoni János – a Magyar Írószövetség elnöke – az Orpheusz Kiadó képviseletében ismertette a kiadók elmúlt egy évét. Jánosi Zoltán főszerkesztő, Réger Ádám felelős szerkesztő és Mórocz Gábor, filozófus, történész, szerkesztő bemutatták az Irodalmi Magazin című folyóirat legújabb, Móricz Zsigmondról szóló számát. Elhangzott a költészetéről kevésbé ismert szerző Misanthrop című, kevesek által ismert verse is.

Az ünnepségen Csőre Gábor Jászai Mari-díjas színművész olvasott fel Oláh János, a Versadvent kezdeményezője, valamint a díjazott szerzők írásaiból, és a Hungarian FolkEmbassy adott népzenei műsort.

Itt láthatják az eseményen készült képeket:

Fotók: Czimball Gyula

publikálta:
596 publikáció
Avatar

KAPCSOLÓDÓ TARTALMAK

Vissza az oldal tetejére