Magyar Napló

Könyvbemutató – VYTAUTAS V. LANDSBERGIS Zita egérke

A Magyar Napló Kiadó szeretettel meghívja Önt VYTAUTAS V. LANDSBERGIS  Zita egérke című kötetének bemutatójára március 23-án, csütörtökön 18 órakor

a Magyar Napló Könyvesboltba (1085 Budapest, József körút 70., Józsefvárosi Galéria).  A könyvet bemutatja: Csender Levente, a kötet szerkesztője és Förgeteg Zsolt, a kötet fordítója.

A volt litván köztársasági elnök fiának mesekönyvéről röviden:

A kíváncsi Zita egérke és szülei a gazdag Emberke családnál laknak. Emberkééknek fogalmuk sincs, hogy rajtuk és az elhízott Mickusz macskájukon kívül más is lakik a lakásukban. Pedig ott van Zitáékon kívül, a padló repedésében Dzioba Alajos, a csótány, valamint Bubu és Cece, a két szemtelen légy. Mindez valahol északon, Litvánia fővárosában, Vilniusban. A mindvégig izgalmas mesében Zita egérke fejlődését kísérhetjük végig, hogyan válik a dacos, szemtelen kisegér szülei megmentőjévé, majd hogyan valósítja meg álmát. Ebben segítségére van Lola varázsló, az okos patkány, és Kárrr, az öreg varjú, aki miközben átrepíti Zita egérkét és barátját, Dzioba Alajost Vilnius fölött, elmeséli a város és az ország történetét, mely egy ponton a magyar történelemmel is találkozik. A fordulatos mesében Zita vágya az, hogy ember lehessen. Nem akar többé félni az emberektől, és arra gondol, hogy ha ember lesz, akkor többé nem kell félnie. Lola segítségével teljesül az álma. Kipróbálja, milyen embernek lenni. Sőt, milyen gazdag embernek lenni. Szerencséjére elég gyorsan rájön, hogy ő mégiscsak egér szeretne lenni és megmenteni a világot a közelgő katasztrófától. Szegődjetek mellé, legyetek útitársai!

A kötet megvásárolható a Magyar Napló Könyvesboltban (1085 Bp., József Krt. 70. Nyitva: H-P: 10-18 óra) 20% kedvezménnyel, vagy megrendelhetők a www.magyarnaplo.hu/shop  oldalon, ahol az ár tartalmazza a postázás költségeit.

publikálta:
420 publikáció

KAPCSOLÓDÓ TARTALMAK

Vissza az oldal tetejére