Magyar Napló

Fantasztikus hangulatban zajlott a Költők Futása

A Költők Futását a Versmaraton kísérőprogramjaként ez évben első alkalommal rendezte meg a Magyar Napló Kiadó a IX. kerületi Ferenc téren, ahol József Attila is gyermekkorát töltötte. Mind a 13 előzetesen jelentkező költő megjelent és ezt követően fergeteges hangulatú futásra került sor, amihez Mórocz Gábor szerkesztő, két riporter, két gyermek, egy feleség és egy kiskutya is csatlakozott.
A részvevő költők:
Szentmártoni János, Zsille Gábor, Simon Adri, Kürti László, Papp-Für János, Petőcz András, Murányi Zita, Vörös István, Rónai-Balázs Zoltán, Horkay-Hörcher Ferenc, Payer Imre, Filip Tamás, Lázár Balázs, Székelyhidi Zsolt
A gyülekezés és a gyors dedikálásokat követően elsőként Szentmártoni János és Bácskai János polgármester köszöntötte a költőket és az érdeklődőket, majd Zsille Gábor ismertette a szabályokat. Ezt követően Kürti László költő, aki civilben testnevelő tanár bemelegítést tartott a lelkes társaságnak.
Az első kört Szentmártoni János, a magyar Írószövetség elnöke futotta, majd minden költő négy kört tett meg a gyönyörű tér körüli futópályán. Valamennyi futást megafon segítségével Zsille Gábor közvetítette. Az ő futását pedig hol Lázár Balázs, hol Kürti László, hol pedig Horkay-Hörcher Ferenc. Kimelkedő pillanatok voltak, amikor a riporterek együtt futottak az interjúalanyokkal. Elkészült egy futószonett is, amelyet elő is adtak a szerzők (mármint többségük).
A rendkívül vidám hangulatú sportesemény hagyományteremtő céllal szerveződött. A képeket megtekintők számára nem is lehet kétséges, hogy ennek a futásnak még lesz folytatása.
Köszönet a kerületi önkormányzatnak: Bácskai János polgármester úrnak, Kulpinszky Eleonóra képviselő asszonynak, valamint az FMK-s Varga Balázsnak.
Külön köszönet a média nagy számban megjelent munkatársainak!

 

publikálta:
618 publikáció
Avatar

KAPCSOLÓDÓ TARTALMAK

Vissza az oldal tetejére