„PrózaPódium” Irodalmi színjátszó-pályázat 2023

„PrózaPódium” Irodalmi színjátszó-pályázat 2023

prózapódium

A Magyar Írószövetség, a Magyar Napló Kiadó, az MTVA és a Thália Színház a magyar széppróza napja alkalmából megrendezett Prózamaraton kísérőrendezvényeként a kortárs magyar irodalom népszerűsítése érdekében pályázatot hirdet

Középiskolás korú színjátszó csoportok részére kortárs novellák színre vitelére.

 

Pályázók köre:

A pályázatra középiskolai és/vagy középiskolás korú fiatalokból álló színtársulatok jelentkezését várjuk. Egy iskolából több társulat is nyújthat be pályázatot, egy társulat azonban csak egy pályázattal indulhat.

 

A pályázat díjai:

Az MTVA bemutatja a döntős pályázókat, valamint megismerteti az elődadást

 

A pályázat menete:

Pályázni Az év novellái 2023 kötetben szereplő bármely novella alapján készült előadással lehet. Az előadás legfeljebb 20 perc hosszúságú lehet. A pályázatokat Youtube/Vimeo oldalra feltöltve, a linkeket az info@magyarnaplo.hu e-mail címre megküldve várjuk. A tárgymezőbe kérjük beírni „PrózaPódium”, valamint mellékelni a kitöltött, aláírt adatlapot.

A Thália Színház egy alkalommal biztosítja a próba lehetőséget a döntő helyszínén és szakmai tanácsokkal segíti a felkészülést.

A kötet megvásárolható a nagyobb könyváruházakban, a Magyar Napló Könyvesboltban (1082 Budapest, Üllői út 66/b.., Nyitva: K–P 10–18 óráig), vagy megrendelhető a www.magyarnaplo.hu/webaruhaz oldalon.

Beadási határidő: 2023. május 19. (péntek) éjfél Elbírálás időpontja:

2023. június 7.

Döntő:

A döntőbe a szakmai zsűri által kiválasztott öt legjobb előadás kerül. A döntő helyszíne a Thália Télikert (1065 Budapest, Nagymező u. 22-24.)

Időpont: 2023. szeptember 16. (szombat) 10 és 13 óra

 

Zsűritagok:

Gubás Gabi, Csőre Gábor, Erős Kinga, Zsiga Kristóf

A pályázat tartalma nem sérthet személyiségi és adatvédelmi jogokat. A Pályázó tudomásul veszi, hogy pályázata benyújtásával a pályamű felhasználási jogát automatikusan átadja a Kiíróknak, azt a Kiírók a Pályázó külön, további engedélye nélkül nyilvánosságra hozhatják (terjesztés), a nyilvánosság számára bármilyen módon hozzáférhetővé tehetik.

A pályázó a pályázat beadásával vállalja a döntőn történő fellépést

https://www.facebook.com/prozamaraton