Magyar Napló

Márai-szám

1 490 Ft

IRODALMI MAGAZIN – MÁRAI-szám
I.évf. 2013/2
A/4, kartonált, színes képekkel illusztrált, 112 oldal

A gazdagon illusztrált kiadvány három korábban kiadatlan szöveg közreadása mellett a népszerű szerző klasszikusnak számító műveiből is felidéz néhányat, valamint kevésbé ismert művekre is felhívja a figyelmet közérthető irodalomtörténeti elemzések, magyarázatok kíséretében. A lapban műajánlót olvashatunk olimpiai bajnok vízilabdázótól és közismert építésztől is.

„A nagyközönség számára is könnyen érthető, érdekes stílus…”;  „… a periodika újdonság a lappiacon: színes, képes irodalomtörténeti magazin. Hasonló, mint az ismert és népszerű történelmi lapok, a Múlt-Kor, a Rubicon. Csak ez irodalom.”; „Ha az olvasó belelapoz a már külsejében is impozáns irodalmi lapba, elsősorban a rengeteg kép tűnik fel, amihez hasonlót az irodalmi folyóiratok között aligha talál a piacon.” Csak néhány idézet az Irodalmi Magazin indulását követő számos méltatásból; a folyóirat második, Márai Sándor írásművészetét elevenen bemutató kiadvány – az előzőhöz hasonlóan – mintegy 100 fényképet és képzőművészeti alkotást közöl illusztrációként.

Az új számban emellett több irodalmi kuriózum található: Márai városai kapcsán az író – és neves irodalomtörténészek – „idegenvezetésével” bepillantást nyerhetünk Máraiék kassai polgári lakásába, a budai fürdők és kávéházak világába, a Nápolyi Régészeti Múzeum némely kiállítótermébe és a leghíresebb New York-i hangversenyterembe is. Utóbbi írásban még arra is fény derül, hogy Márai Sándor hogy vélekedett az éppen akkor induló Superman című filmsorozatról.  A szerzővel kapcsolatos anekdoták felelevenítése és korábban kiadatlan szövegek közreadása mellett eligazítást kaphatunk a Márai műveiből készült filmekről, valamint a szerző költői és drámaírói munkásságáról is.

További újdonság, hogy nem csupán irodalmi szereplők vallanak Márai-élményükről, hanem más pályán mozgó olvasók is, például Faragó Tamás olimpiai bajnok vízilabdázó, vagy Finta József építész – utalva arra, hogy az egyes írók életműve nem csupán az irodalmároké.

Elfogyott

Kategória: Címke:

Vissza az oldal tetejére