Magyar Napló

Csender Levente: Az első balatonberényi írótábor után

(részlet)

Elkezdeni valamit mindig izgalmas. Benne van minden lehetőség, benne van a szervező kreativitása, lelkesedése. Készíti a programtervet, a közösen feldolgozandó szövegeket, megtesz mindent, ami tőle telhető, készül vakon, mert nem tudja, hogy ki lesz az asztal túloldalán – csak annyit, hogy középiskolások az ország határain belülről és túlról. Azt tudja a szervező, hogy felelőssége és kötelessége is a tudását átadni a fiatalabb generációnak, mert az iskolai keretek nem teszik lehetővé ma Magyarországon, hogy a gyerekek a kreativitásukat, írói tehetségüket kibontakoztathassák. Egy diákoknak szervezett írótábor nemcsak hiánypótlás, hanem lehetőség is a tehetséges gyerekek felkutatására és tehetségük gondozására.

Aztán elkezdődik a tábor, és megtapasztalja a szervező, hogy Erzsébet Táborban lenni jó. A tábor a Balatonba torkollik, a konyha kitűnő, a gyerekzsivaj folyamatos. Mindenki végzi a dolgát, a fások faragnak, a korongosok korongoznak, a gyöngyösök fűznek, a mézeskalácsosok díszítik és sütik a mézeskalácsot, de mit csinálnak az írók meg az olvasók? A verselők elmennek a nádfedeles kiülőbe Papp-Für Jánossal, a prózaírók velem jönnek egy szintén fedett helyre, összetolunk három asztalt, bemutatkozunk, tisztázzuk, hogy ki honnan és miért érkezett a táborba, és elkezdődik a munka.

Címke:
publikálta:
2 publikáció

(1977, Székelyudvarhely) író. 1991 óta él Magyarországon. A PPKE magyar–kommunikáció szakán végzett 2005-ben. 2012-ben a Tokaji Írótábor díjában részesült. Legutóbbi kötete: Murokszedők (2013).

KAPCSOLÓDÓ TARTALMAK

Vissza az oldal tetejére

Bankkártyás fizetés az UniCredit Bank rendszerén keresztül