Magyar Napló

Kettős évforduló az FMK-ba

Számos programmal és ünnepi rendezvénnyel várta a közönséget a Ferencvárosi Művelődési Központ alapításának 25., az épület átadásának (korabeli úttörőház) 50. évfordulója alkalmából.

Az ünnepségsorozat keretében november 10-e és 16-a közt nyílt hetet szerveztek, november 14-én pedig konferenciával és gálaesttel ünnepelt az FMK és a Ferencvárosi Önkormányzat.

A szakmai konferencia előadója volt Beke Márton, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Közművelődési Főosztályának vezetője, Polyák Albert, Nemzeti Művelődési Intézet szakmai igazgatója, Szente Béla, a Kulturális Központok Országos Szövetségének elnöke, Illés Klára, a Főpolgármesteri Hivatal közművelődési-közgyűjteményi referense, valamint Nánási Zsolt, az FMK Dési Huber Művelődési Házának igazgatója.

A szakmai konferenciát követően múltidéző kiállítás nyílt az elmúlt 50 év fényképeiből, s könyvbemutatóra került sor. A “25/50 Ferencvárosi Művelődési Központ, Az élmények háza” című könyvet Tóth Betty igazgató mutatta be a nagyközönségnek. A kiadvány több fejezeten keresztül mutatja be az intézmény és az épület történetét, s rengeteg korabeli fényképpel idézi fel a múltat, korábbi rendezvények hangulatát megidézve.

A könyvbemutató után ünnepi gálaműsorral várták a vendégeket az FMK színháztermében. Itt elsőként a 9.tv által készített filmet tekinthették meg a nézők. A filmben többek közt Gönczi Ambrus, Nánási Zsolt, Illés Klára és Tóth Betty beszélnek az intézmény múltjáról, jelenéről, s a lehetséges jövőbeli fejlesztésekről.

A film után dr. Bácskai János köszöntötte a megjelenteket, aki elmondta, hogy az intézménynek nem csak szép múltja van, hanem remélhetőleg lesz jövője is. A polgármester hangsúlyozta: minden rémhírrel ellentétben az önkormányzat nem kívánja bezáratni az FMK-t, legalábbis a következő 5 éves tervben nem. Ami nem vicc, hisz az önkormányzatoknak most valóban egy 5 évre szóló gazdasági tervet kell elfogadniuk, amiben önkéntesen vállalt feladatok is szerepelnek, az egyik ilyen a kultúra, s a közművelődés.

(Forrás: www.ferencvaros.hu)

Címke:
KAPCSOLÓDÓ TARTALMAK

Vissza az oldal tetejére

Bankkártyás fizetés az UniCredit Bank rendszerén keresztül