Magyar Napló

Mezsgye VIII. – Mindenki karácsonya

2014 decemberében Hajdúböszörményt az ünnepi hangulat varázsolta el, a karácsonyi vásárnak, és a különböző színvonalas koncerteknek, előadásoknak köszönhetően.

Ebben a hónapban megrendezésre került a Mezsgye – Van-e határ művészet és szórakozás között? – című programsorozat VIII. állomása, melynek keretében az érdeklődők 2014. december 20-án betekintést nyerhettek Papp-Für János készülő; Árnyékapa nevet viselő kötetébe, melyben közreműködött Bezerédi Zoltán; Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színész, rendező.

Az ünnepi est Bezerédi előadásával kezdődött, amely során előadott az Árnyékapa kéziratából, 14 általa válogatott verset. A verseket cím nélkül, egymás után adta elő, ami után az est házigazdája, Vogyerák Anikó – a Magyar Televízió Ma reggel című műsorának vezetője- beszélgetésre invitálta a színművészt és a készülő kötet íróját; Papp-Für Jánost.

Bezerédi Zoltántól megtudhattuk, hogy igyekezett a szerint kiválogatni az előadott verseket, hogy melyek tették rá a legnagyobb benyomást, melyek váltották ki a legmélyebb érzelmeket belőle. A versek írója pedig elmondta, hogy már sikerült kívül helyeznie magát; sikerült úgy végighallgatnia az előadást, hogy el tudott vonatkoztatni azoktól az érzelmektől, amelyek akkor kerítették hatalmába, amikor ezeket átélte, megírta.

Végül a nemrégiben megjelent új könyvéről esett szó, a minden után – művészeti kórtanok –ról, amit az érdeklődők már megvásárolhatnak a könyvesboltokban.

A következő produkció; Gerendás Péter – Liszt Ferenc-díjas zeneszerző, előadóművész és szövegíró – adventi koncertje volt, ami előtt a Másik oldal nevű helyi, megzenésített verseket előadó formáció lépett színpadra.

Ekkor fény derülhetett Papp-Für sokoldalú művészi tehetségére, ugyanis az előzenekar alapító tagjaként, valamint gitáros-énekeseként köszönthették őt újra a színpadon a megjelentek. Utolsó két dalukban közreműködött Gerendás Péter is, emelve azok színvonalát, ami után következhetett az egy órás önálló adventi műsora.

A koncertjét mindenki nagyon élvezte, egy szál gitárral előadott műsora hatalmas sikert aratott a megjelent közönségnél, a hangulatos produkció után pedig lehetőségük volt az érdeklődőknek Papp-Für János eddig megjelent könyveinek, valamint Gerendás Péter CD-inek megvásárlására és dedikálásra is.

Ványai Anita

Címke:
KAPCSOLÓDÓ TARTALMAK

Vissza az oldal tetejére

Bankkártyás fizetés az UniCredit Bank rendszerén keresztül