Magyar Napló

Egy igazi ünnepi ajándék – Megjelent Takács György: Angyalok csenditének (Archaikus népi imádságok a régi Csíkszékről) című könyve

angyalok_csenditének - takács györgy(912 oldal, keménytáblás, cérnafűzött)

A kötetben szereplő, bő félezernyi archaikus népi imádságot 1995 tavasza és 2009 ősze között rögzítette a szerző, javarészt a régi Csíkszék területén. Az itt olvasható imaszövegek tehát másfél évtizednyi csodaváró kóborlás eredményeként gyűltek és rengeteg töprengés árán rendeződtek össze. A szélesebb körben ismert pénteki, esti, hajnali imák mellett ritkább „típusok”: a Szűzanya álmáról szóló, a Szent Fiát kereső Mária alakját bemutató, a Páduai Szt. Antal mennyei útját leíró, a csíki angyalozás emlékét őrző, a jó halál elnyeréséért és a haldoklók „megkerítésekor” mondott imádságok, valamint hosszú, kánoni és apokrif elemekből építkező imafüzérek is szerepelnek közöttük.
Talán sikerül ebből a még túlélő zárvány formájában is lélegzetelállító hajdani néphitből felvillantanunk annyit, ami túl azon, hogy filológiai adalékul szolgál, lelkünk gyönyörűségére van, s teljesebb életünk kovásza lehet.

Kötetünk az Aranykertbe’ aranyfa imagyűjtemény folytatása.

A kötet ára: 5000.- Ft.

A könyv  megrendelhető honlapunkon a Könyváruház menüpont alatt. Az ár tartalmazza a postázás költségeit !

Amennyiben személyesen szeretne vásárolni:

Könyvesboltunkban (1085 Budapest, József krt. 70., Nyitva (december 22-ig): H-V: 10 – 20 óra, T: 06-70/421-9580) vagy szerkesztőségünkben (1092 Budapest, Ferenc Krt. 14.I./5.) személyesen megvásárolt és átvett termékeink(itt megjelenő) árából 20% kedvezményt biztosítunk.

publikálta:
644 publikáció
Avatar

KAPCSOLÓDÓ TARTALMAK

Vissza az oldal tetejére

Bankkártyás fizetés az UniCredit Bank rendszerén keresztül