Magyar Napló

VIDEÓ – Könyvbemutató (Gilányi Magdolna: A Margitsziget 19. századi képeken)

A-Margitsziget-19.-századi-képeken-Gilányi-MagdolnaA Magyar Napló Könyvesboltban (1085 Bp., József Krt. 70.) tartottuk Gilányi Magdolna képes könyvének bemutatóját 2015. december 16-án.

A kötetről:

„Budapest tündérkertje! Egy darab a paradicsomból – az édenkert tiltott fája nélkül.” – Ezekkel a szavakkal jellemzi Jókai Mór a Margitszigetet a 19. század végén, az Osztrák−Magyar Monarchia írásban és képben című monumentális sorozatban megjelent írásában. Ez azonban nem volt mindig így: sokáig élt a legenda a domonkos apácák egykori kincséről, a sziget mindennapjai Pest-Budától elzárva teltek. Hogy mégis hogyan lett a Margitsziget az európai nagyváros, a polgárosodó Budapest társaséletének központja, arra keres választ a kötet: 87 képével (ezek technikájukban a rézkarctól elvezetnek a fényképig), 20 írott emlékével, bevezető tanulmányával. A kötet képanyaga Budapest Főváros Levéltára, az Országos Széchényi Könyvtár és a Budapesti Történeti Múzeum gyűjteményeiből válogat. A kiadvány – amellett, hogy alapvetően a sziget 19. századi történetére koncentrál – kiemelten foglalkozik névadójának, Árpád-házi Szent Margitnak egykori lakóhelyével, a Boldogasszony domonkos kolostorral és zárdával.

A könyvbemutató megtekinthető ITT

A kötet ára: 3500.- Ft.

A könyv megrendelhető honlapunkon a Könyváruház menüpont alatt. Az ár tartalmazza a postázás költségeit!

Amennyiben személyesen szeretne vásárolni:

Könyvesboltunkban (1085 Budapest, József krt. 70., Nyitva: H-P: 12 – 18 óra, T: 06-70/421-9580) vagy szerkesztőségünkben (1092 Budapest, Ferenc Krt. 14.I./5.) személyesen megvásárolt és átvett termékeink(itt megjelenő) árából 20% kedvezményt biztosítunk.

publikálta:
754 publikáció

KAPCSOLÓDÓ TARTALMAK

Vissza az oldal tetejére

Bankkártyás fizetés az UniCredit Bank rendszerén keresztül