Magyar Napló

Díjaztak bennünket: Sport a kortárs magyar művészetben – Ezüstgerely-díj és kiállítás

22016. március 17-én ismét átadták az Ezüstgerely-díjakat a Magyar Olimpiai és Sportmúzeumban. A pályázatra, amelyen a Magyar Napló szerzői több kategóriában is érdekeltek voltak, 219 pályázó összesen 728 pályaművet adott le.

„Az Ezüstgerely-pályázat alkotói az élet két ajándékának legnemesebb értékeit hangolják össze: a sport szépségét, feszültségét, gyorsaságát örökítik meg művészi eszközökkel immár 55 esztendeje” – fogalmazott köszöntőjében dr. Szabó Tünde.

 

A sportért felelős államtitkár hozzátette, a sportban megnyilvánuló erők, lendületek, ritmusok, színek, sebességek, hangok részei annak a harmóniának, egyensúlynak, amely végén ott az eredmény. „Ez az, ami oly vonzóvá, oly szerethetővé teszi a sportot.”

Képzőművészet kategóriában Ezüstgerely-díjas lett Oláh Katalin Kinga Szinkronúszó csapat című szobra.

Ezüstgerely 2016. Oláh Katalin Kinga fotó Molnár István IMG_4678 02 005. Szinkronúszó csapat 2014. IMG_3406

A művésznő folyóiratunk állandó szerzője. Munkásságát mutatja be a kiadónk gondozásában megjelent Éghez ragadt művészet című album.

éghez ragadt művészet - kertész lászló

 

Irodalmi kategóriában szintén Ezüstgerely-díjjal jutalmazták Killyéni András-Pétert, a Magyar Napló gondozásában megjelent Olimpiai álom a Radnai-havasokban című könyvéért. Killyéni András-Péter ezen kívül a film-video kategóriában különdíjat kapott Püspök Botonddal közösen Kendeffy című filmjükért.

Borsafured borito 01

A Sport a kortárs magyar művészetben pályázat kiállítása 2016. április 17-ig ingyenesen látogatható a Magyar Olimpiai és Sportmúzeum kiállítótermében, a budapesti SportAgorában (1146 Budapest, Ifjúság útja 2.), hétfő kivételével minden nap 10 órától 18 óráig.

A kötetek megvásárolhatók 20% kedvezménnyel a Magyar Napló Könyvesboltban (1085 Bp., József Krt. 70. Nyitva: H-P: 10-18 óra) , vagy megrendelhetők a www.magyarnaplo.hu/shop  oldalon, ahol az ár tartalmazza a postázás költségeit.

(MOB, fotó: MOB/Szalmás Péter)

 

 

publikálta:
695 publikáció

KAPCSOLÓDÓ TARTALMAK

Vissza az oldal tetejére

Bankkártyás fizetés az UniCredit Bank rendszerén keresztül