Magyar Napló

Ingyen letölthető az Irodalmi Magazin József Attila-száma április 11-én!

A Magyar Napló Kiadó a Magyar Költészet Napja alkalmából ingyenesen letölthetővé teszi a negyedévente megjelenő Irodalmi Magazin legújabb, József Attila életművével foglalkozó számát április 11-én 10 és 18 óra között a magyarnaplo.hu oldalon.

Tisztelt Olvasók!

Az Irodalmi Magazin a klasszikus szépirodalom népszerűsítésére hivatott tematikus időszaki kiadvány, a magyar lappiacon egyedülálló tudományos ismeretterjesztő irodalmi lap, amely korábbi számaiban – többek között – olyan művészek munkásságát mutatta be, mint Krúdy Gyula, Arany János, Tamási Áron, Kölcsey Ferenc, Márai Sándor, Ady Endre, Cseh Tamás, Jókai Mór, Kányádi Sándor vagy Kazinczy Ferenc. A Magazin alkalmas az iskolai felkészülés segítésére, s a József Attila költészete iránt érdeklődő diákok, valamint a szélesebb közönség érdeklődésének magas szintű kielégítésére.

A kiadó és a magazin szerkesztősége úgy döntött, hogy a Magyar Költészet Napján az ünnepre, valamint a vészhelyzet okozta nehézségekre tekintettel ingyenesen letölthetővé teszi idei első számát, amely József Attila életművét és munkásságát mutatja be. Délelőtt 10 és a délután 18 óra közti időszakban az érdeklődők a magyarnaplo.hu oldalon megtalálják a magazint PDF formátumban, amelyet ingyenesen letölthetnek. A későbbiekben a Magazin elektronikus változata 750 forintos kedvezményes áron lesz elérhető.

A lapszám tartalmából:

Interjúk: Tverdota György, Kulcsár-Szabó Zoltán és Bókay Antal irodalomtudósokkal, továbbá Kővágó Pál pszichológussal.

Tanulmány, esszé: Borbás Andrea, Fónagy Zoltán, Gönczi Ambrus, Balogh Gergő, Fehér M. István, Imreh András, Konkoly Dániel, N. Horváth Béla, Alföldy Jenő, Nagy Dániel, Osztroluczky Sarolta, Horváth Kornélia, Szénási Zoltán, Bús Éva és Lang Ádám.

Szépirodalmi inspirációk: László Noémi, Ágh István, G. István László, Miklya Zsolt, Both Balázs, Payer Imre és Gergely Ágnes.

Továbbá izgalmas képi anyag a József Attila-kéziratoktól a kortárs képzőművészeti alkotásokig, fotók Czimbal Gyulától.

A lapot tördelte Köllőd Márton, a borítót Zámbó Gergő készítette.

publikálta:
756 publikáció

2 hozzászólás
  1. comitatus91@gmail.com

    Nem találtam meg hogy lehet letölteni

KAPCSOLÓDÓ TARTALMAK

Vissza az oldal tetejére

Bankkártyás fizetés az UniCredit Bank rendszerén keresztül