Magyar Napló

Megszületett a „Szaval a Suli!”- pályázat végeredménye

Idén második alkalommal hirdette meg a Magyar Írószövetség, a Magyar Napló Kiadó és az Írott Szó Alapítvány az MTVA-val partnerségben a Kárpát-medence legnagyobb költészet napi rendezvénysorozatának, a VERSMARATON-nak kísérőrendezvényeként a „Szaval a suli!”-pályázatot, amelyre iskolák, osztályok, diákcsoportok jelentkezhettek egy kortárs vers közös elszavalásával. A verseny során Az év versei 2019 antológiában (Szerkesztette Zsille Gábor) megjelent 100 költő mintegy 350 verséből választhattak a pályázók.

A zsűri tagjai:

Erős Kinga József Attila-díjas kritikus, a Magyar Írószövetség elnöke; Zsille Gábor József Attila-díjas költő, műfordító; Csőre Gábor Jászai Mari-díjas színművész; Horváth Szilárd szerkesztő, műsorvezető; Stifner Gábor szerkesztő, kulturális újságíró

Az általános és középiskolások számára meghirdetett pályázat végeredménye:

I. helyezett

Kodály Zoltán Magyar Kórusiskola (Budapest) tanulói, Tornai József: Csönd van, csönd van című versének előadásával. Felkészítő tanár: Frigyesi Márton.

A nyertes előadás a linkre kattintva megtekinthető: https://www.youtube.com/watch?v=uzzF8cM2sbA&feature=youtu.be

 

II. helyezett

Budapest XXI. Kerületi Széchenyi István Általános és Kéttannyelvű Általános Iskola felső tagozata Oravecz Péter: Kilépek a Word-ből című versének előadásával.

Felkészítő tanár: Varga Veronika.

Előadásuk a linkre kattintva megtekinthető: https://youtu.be/5Z_LgmDsnXU

 

 

 

 

III. helyezett

A Letenyei Andrássy Gyula Általános Iskola VersBarátok(közt) csapata (5.a, 6.a és 8.a osztály), Turi Tímea Sára vendégeket vár című versének előadásával.

Felkészítő tanár: Horváthné Vlasics Zsuzsanna.

Előadásuk a linkre kattintva megtekinthető: https://www.youtube.com/watch?v=oSiPZkp48xQ&feature=youtu.be

 

 

A győztes produkció a diákok előadásában hallható lesz 2020. október 17-én a Versmaratonon, a Petőfi Irodalmi Múzeumban, amennyiben a járványhelyzet lehetővé teszi a program megtartását.

Gratulálunk a díjazottaknak, köszönjük a pályázatokat!

publikálta:
685 publikáció
Avatar

KAPCSOLÓDÓ TARTALMAK

Vissza az oldal tetejére

Bankkártyás fizetés az UniCredit Bank rendszerén keresztül