Magyar Napló

Megszületett a HangHordozók – Énekmondók versenyének eredménye

Az Oláh János költő, író, szerkesztő kezdeményezésére a Versmaraton rendezvénysorozat keretében zajló HangHordozók – Énekmondók Kárpát-medencei versenyének célja a kortárs magyar líra és a könnyűzene ötvözésének, a dallamokba öntött költészetnek a népszerűsítése. A Lámpaláng zenekar, a Bettika Duó, a Resti Kornél zenekar, a Dudás–Kormos–Zelei-trió, Németh Viktor és a Tramonti együttes az idei díjazottak.

A döntőbe került alkotásokat ötfős szakmai zsűri értékelte: Bonyár Judit énekes, zeneszerző, Csík János népzenész, Eredics Gábor népzenész, a Dankó Rádió csatornaigazgatója, Váczi Eszter énekes, dalszerző és Likó Marcell énekes, zenész, szövegíró.

Az MTVA idén két elismerést ítélt oda a december 1-jén adásba került műsorban. A Kossuth Rádió különdíjasa egy egész napos stúdiófelvételt nyert, a rögzített produkciók pedig később hallhatók a rádió műsoraiban. Az M5 kulturális csatorna különdíjasa részt vehet a Szóljon a vers! című, a magyar lírát népszerűsítő műsorban, valamint bemutatkozhat a Librettó című kulturális magazin egyik adásában.

A versenyt szervező Magyar Napló kiadó és a Magyar Írószövetség a fődíjakon túl, idén is adott ki különdíjakat, A Magyar Napló Kiadó különdíjasa fellépésre és további versek megzenésítésére kapott felkérést, a Magyar Írószövetség különdíjasa pedig egy 50 000 forint értékű könyvcsomagot vihetett haza. A műsor zárásaként a Magyar Napló Kiadó a verseny első három helyezettjét 300 000, 150 000 és 100 000 forint értékű díjakkal jutalmazta.

A verseny díjazottjai:

  1. helyezett: Lámpaláng zenekar

  1. helyezett: Bettika Duó
  2. helyezett: Resti Kornél zenekar

 

Az M5 csatorna különdíjasa: Dudás–Kormos–Zelei-trió

A Kossuth Rádió különdíjasa: Lámpaláng zenekar

A Magyar Napló különdíjasa: Németh Viktor

A Magyar Írószövetség különdíjasa: Tramonti együttes

A tehetségkutató öt éve indult a 2016 júliusában elhunyt Oláh János költő, író, szerkesztő, a Magyar Napló Kiadó vezetőjének kezdeményezésére. Azóta 202 kortárs verset zenésítettek meg a részt vevő művészek a pályázatnak köszönhetően. A versenyzők ezúttal is Az év versei antológia remekei közül válogattak, amelynek szerkesztője Zsille Gábor József Attila-díjas költő volt.

A döntős produkciók a www.mediaklikk.hu/musor/hanghordozok/ linken nézhetők vissza.

publikálta:
668 publikáció
Avatar

KAPCSOLÓDÓ TARTALMAK

Vissza az oldal tetejére

Bankkártyás fizetés az UniCredit Bank rendszerén keresztül