Magyar Napló

Finisszázs és versrevü – KÖLTŐK fotókiállítás

Székelyhidi Zsolt: KÖLTŐK című fotókiállításának záróeseményére kerül sor 2022. május 21-én 10–18 óra közt a BBBKultpont kiállítótermében (Bartók Béla út 46.). Finisszázs és versrevü Az év versei antológia verseiből 18 órától, közreműködik Nagy Lea, Székelyhidi Zsolt és Berka Attila.

Székelyhidi Zsolt közel 10 éve rendszeresen fotózza kortárs költőinket, íróinkat. Persze, könnyedén mozog közöttük, hiszen maga is ír, eddig 10 könyve jelent meg. Az eseményeken fotózva inkább az előtte, utána pillanatok érdeklik, amikor a versét épp felolvasni, elszavalni készülő még a várakozás feszült pillanataiban él vagy már túl van az egészen, és a színpadról lelépve, a székről felállva megszabadul a kimondás kényelmetlenségétől. Ilyen értelemben véve Székelyhidi az alkotók mögé lát, képes elkapni azokat a ritka pillanatokat, amikor a köztudatban még mindig visszahúzódónak, sőt, magányosnak gondolt alkotókból előbújik valami szépen hétköznapi, egyszerűen emberi.

A válogatás gerincét Székelyhidi Versmaratonokon készített felvételei alkotják. Az idén, a magyar költészet napján is megrendezett esemény Az év versei című reprezentatív antológiában szereplő költőket mutatja be.

 

publikálta:
754 publikáció

KAPCSOLÓDÓ TARTALMAK

Vissza az oldal tetejére

Bankkártyás fizetés az UniCredit Bank rendszerén keresztül