Magyar Napló
Akció!

Ferdinandy György: Pók a víz alatt

2 500 Ft 2 000 Ft

Fr/5, kartonált, 304 oldal

Ferdinandy György, a krónikás feszes, rövid írásokba tereli történeteit. Ezekből áll össze a könyv első fejezete, az Emlékszilánkok. Hatvanegy míves „szösszenet”, időben, térben határtalan, váratlan fordulatokkal, csattanókkal. A hétköznapi apróságok, például a pók „lakótárs” a fürdőszobában éppoly fontosak, mint az, hogy hol a helyünk a világban, mi történt velünk a XX. században. Vele van a múlt, és beleolvad a jelenbe. A mindent néven nevező őszinteség, az irónia akkor is jellemzi, amikor saját magáról ír, és ez adja meg a súlyát, hitelét a szavainak.

A második fejezetbe – Életek – hét novella került. Változatok a kiszolgáltatottságra. Belépünk a kutyáját kereső öregember életébe. Követjük a kamaszszerelem botladozásait, amiről utóbb kiderül, hogy tévedés volt. Megértjük azt is, hogy az örök vándor miért marad örökre idegen.

A Mosoly Albuma, a harmadik fejezet filmforgatókönyv. Egy teniszpálya története 1940 és 1956 októbere között – történelem, ahogy egy kamasz megéli az úri középosztály széthullását.

Próza három műfajban, egy gondolatra hangolva. Mögötte az, ami az írót nem hagyja nyugodni: mi lett volna, ha másként dönt sorsfordító pillanatokban. Ezért forgatja az emlékeket, ezért ír, ezért tanulságos szellemi kaland belépni Ferdinandy György világába.

Cikkszám: ISBN 978-963-9961-57-9 Kategória:

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Ferdinandy György: Pók a víz alatt” értékelése elsőként

Vissza az oldal tetejére