Magyar Napló

A rendszerváltoztatás tükörreflexei – Politikustársak, közéleti szereplők emlékezései Antall József miniszterelnök és kormányának munkásságára (Szerkesztette: Tóth Eszter Zsófia)

2 500 Ft

210 oldal, puhatáblás, ragasztókötött

Ebben a legújabb, Antall József miniszterelnökkel és korával foglalkozó kötetünkben politikustársak és közéleti szereplők reflexiói találhatók. Az első szabadon választott kormányzat iránt érdeklődők kifejezetten e könyv számára készült interjúkat olvashatnak az Antall kormány minisztereivel. Ezen visszaemlékezésekből eddig ismeretlen, vagy kevéssé ismert részletek ismerhetők meg a rendszerváltozatás folyamataiból, a miniszterek életútjából, a korabeli társadalmat foglalkoztató izgalmas kérdésekről, egyebek mellett a kárpótlási folyamatokról, a privatizációról, a taxisblokádról. Sokszínű kép rajzolódik ki olvasás közben: beleláthatunk az egykori döntési folyamatokba is, megismerkedhetünk egy-egy kérdéskörrel kapcsolatos, árnyalt véleményekkel. A kötet második és harmadik részében Antall Józsefről kortárs visszaemlékezéseket, kevéssé közismert interjúit, televíziós nyilatkozatait tesszük közzé, melyek alapján mind személyisége, mind a korabeli gazdasági, politikai helyzet mélyebben megismerhetőbbé, jobban érthetőbbé válik. E kötet szerves folytatása a VERITAS Történetkutató Intézet Antall Józsefről szóló eddigi köteteinek is.

Cikkszám: 978-615-5721-57-1 Kategóriák: , , ,

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„A rendszerváltoztatás tükörreflexei – Politikustársak, közéleti szereplők emlékezései Antall József miniszterelnök és kormányának munkásságára (Szerkesztette: Tóth Eszter Zsófia)” értékelése elsőként

Vissza az oldal tetejére