Magyar szerző könyvére is szavazhatunk!

Magyar szerző könyvére is szavazhatunk!

A Magyar Napló által megjelentetett Nagy Zoltán Mihály: A sátán fattya című könyvének lengyel fordítása bekerült a lengyelországi Angelus-díj döntőjébe, azaz a hét esélyes könyv listájára.  A könyv a Natalia Gorbaniewska-ról elnevezett díjra is esélyes, ezt az elismerést a közönség ítéli oda, amelyre online lehet szavazni, akár Magyarországról is, az alábbi linken:

Sátán fattya szavazás  

Nagy Zoltán Mihály (1949, Nagybakta, Ukrajna) író, költő. Aktív éveiben sokféle fizikai és szellemi munkán dolgozott a mezőgazdaságban és az építőiparban. Legismertebb műve, A sátán fattya című regény Év Könyve díjban részesült, színházi produkciók és film is készült belőle. 1994-től a Magyar Írószövetség, 2005-től pedig a Magyar Művészeti Akadémia József Attila-díjas tagja. Legutóbbi kötete: Fogott figurák (válogatott és új novellák, 2015).

A kárpátaljai író regénye egy fiatal lány tragikus sorsán keresztül mutatja be a huszadik század közepi kárpátaljai magyarság életét. A trilógia második része Tölgyek alkonya, harmadik része A teremtés legnehezebb napja címmel jelent meg kiadónknál.

Naponta egy voksot lehet adni, Głosuj-gombra kattintva. A szavazás egészen október 14-éig tart.

Csak napi egy kattintás!