Észt könyvek akció (25% kedvezmény)

Észt könyvek akció (25% kedvezmény)

A Magyar Napló Kiadó hosszú ideje különös figyelmet fordít a baltikumi irodalom megjelentetésére. Ennek keretében 2023. április 19 és 30. között négy könyvünkre 25% kedvezményt biztosítunk. A Leelo Tungal által írt könyvek egy trilógia részét képezik, míg a Nobel-díjra többször is jelölt Jaan Kaplinski a versbarátoknak okozhat unikális élményt. Az akció 2023. április 30-án éjfélig tart.

Az akcióban szereplő könyvek az alábbi linken érhetők el: ITT

Jaan Kaplinski: Benéztem a Nap ablakán

Ez az átfogó gyűjtemény a legjelentősebb észt költő, az irodalmi Nobel-díjra több alkalommal jelölt Jaan Kaplinski (1941–2021) munkásságának legjavát nyújtja. Újszerű, meditatív költeményeinek fő témái a gyermekkor emlékei, az észtországi tájak, a család, az otthont jelentő tanya mindennapjai, valamint a világtörténelem, a vallások és az emberi lét alapkérdései. A verseket az északi népek irodalmának ismert fordítója, Jávorszky Béla ültette át magyarra.

Leelo Tungal regénytrilógiája

Az önéletrajzi ihletésű regényfolyam egy hároméves kisgyermek szemével, sorsának alakulásán át idézi meg az 1950-es évek szovjet-észt valóságát: a Szibériába elhurcolt anya nélkül maradt csonka család, apa és kislánya küzdelmeit és kalandjait. A kis Leelót részben apja, részben két nagynénje neveli, rajtuk és más jótevőkön át nyerünk bepillantást egy kisgyermek gondolkodásába, képzelődéseibe, szorongásaiba és félelmeibe... A trilógia három része: A Gyermek elvtárs és a nagy emberek, Bársony és fűrészpor, Egy női kéz érintése.