„Szaval a suli és Versvideó - pályázat” 2024

„Szaval a suli és Versvideó - pályázat” 2024

Kortárs irodalmi PÁLYÁZAT iskolai diákközösségek részére
„Szaval a suli és Versvideó - pályázat” 2024

A Magyar Írószövetség, a Magyar Napló Kiadó és az MTVA a magyar költészet napja alkalmából megrendezett Versmaraton kísérőrendezvényeként a kortárs magyar költészet népszerűsítése érdekében pályázatot hirdet általános- és középiskolai osztályok, diákközösségek részére két kategóriában: kortárs vers együttes előadására és az erről készített versvideóval. 

 

A pályázat díjai:

Szaval a suli: Fellépési lehetőség az Ünnepi Könyvhét színpadán. Az MTVA tudósít a pályázatról és nyertesekről. Értékes könyvcsomag.  Felkészítő tanár díja: 150. 000.- Ft.

Versvideó díjai: 

Részvétel a Bűvösvölgy médiaértés és oktatóközpont programján. A díjazott alkotást az MTVA közzéteszi felületein.

 

Pályázni lehet:

Az év versei 2024 kötetben szereplő bármely vers csoportos elszavalásával, illetve az erről készült videóval lehet. Egy pályázó egy mű előadásával pályázhat. Egy iskolából több pályázat is beküldhető, de egy diák csak egy csoportban szerepelhet. 

A kötet megvásárolható a nagyobb könyváruházakban, a Magyar Napló Könyvesboltban

(1082 Budapest, Üllői út 66/b., Nyitva: H–CS 10–18 óráig), vagy megrendelhető a www.magyarnaplo.hu/webaruhaz oldalon

 

A pályázat menete:

Szaval a suli: A pályázatokat Youtube/Vimeo oldalra feltöltve (a klipszerűség nem feltétel, videót vagy fotót várunk az előadásról), a linkeket az info@magyarnaplo.hu e-mail címre megküldve várjuk. A tárgymezőbe kérjük beírni: „Szaval a suli”. 

A Versvideó esetében a pályázatokat Youtube/Vimeo oldalra feltöltve, a linkeket az info@magyarnaplo.hu e-mail címre megküldve várjuk. A tárgymezőbe kérjük beírni: „Versvideó”. 

Kérjük, hogy az e-mail tartalmazza a pályázó (osztály, csoport) nevét, a felkészítő (kapcsolattartó) tanár/személy nevét, címét, telefonszámát, valamint az iskola nevét. Kérjük, hogy a pályázó képviselője nyilatkozzon arról, hogy a diákok szerepléséhez szükséges (szülői, iskolai) engedélyek rendelkezésre állnak.

 

Beadási határidő:

2023. május 21. (kedd) éjfél

 

 

A pályázat tartalma nem sérthet személyiségi és adatvédelmi jogokat. A Pályázó tudomásul veszi, hogy pályázata benyújtásával a pályamű felhasználási jogát automatikusan átadja a Kiíróknak, azt a Kiírók a Pályázó külön, további engedélye nélkül nyilvánosságra hozhatják (terjesztés), a nyilvánosság számára bármilyen módon hozzáférhetővé tehetik. 

 

www.magyarnaplo.hu facebook.com/aversmaraton